HTML

Bank szeretnék lenni

Jó ma Magyarországon banknak lenni? Jó márványpalotákat építeni? Uzsorakamatra hitelt adni? Amint lehet, sírni az állam felé, hogy milyen rossz a helyzet? Nekem elegem van belőlük és ezt meg is írom.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Adjatok pár milliárdot légyszi!

2008.11.08. 05:17 Sansan

Válság van vagy nincs?

Gyakran merül fel ez a kérdés manapság, és ha a Forint árfolyamát nézem, akkor van. Válság van, csak nem biztos, hogy gazdasági eredetű, szerintem inkább erkölcsi eredetű. Elképzelem, ahogy a speklánsok adják-veszik a részvényeket, kisebb-nagyobb tételbe és rángatnak vele mindent pont úgy, ahogyan ők azt szeretnék. De ez sajnos már megszokott... Senkinek nem tűnik fel, ha mondjuk 2-3 cég van jelen a részvényvásárlásnál, de az már igen, ha ezek összebeszélve direkt nyomják az árfolyamot egy irányba, hiszen az már bekerül a hírekbe is.

Erkölcstelenek mekkája

A spekulánsoknak az volt a pozitív tulajdonsága, hogy azoktól veszik el a pénzt, akik szintén spekulánsok (nagy valószínűség szerint). Azonban manapság már a pánikba esett kisemberek pénzét is elszippantják ami persze korántsem jó. Azt mondom, aki tőzsdézik, kockázatot vállal. Akkor amikor megveszi a Ferrari-t vagy plasztikai sebésznél 20 évvel fiatalítja magát örül, mert a kockázata pluszt hozott. Aki bérből és fizetésből él, az csak néz ilyenkor, és arra gondolom, hogy ő ezt sosem teheti majd meg, de legalább nem kockáztatja a kis pénzét. Ez azonban az utóbbi időben nem igaz.

Az erkölcstelenség a bankok részéről régóta jelen van Magyarországon, gondoljunk bele abba, hogy mennyi lakáshitelét fizetni képtelen család van. Ha nem fizeti a hitelt, felmondják. A tartozását a folyoszámlában szabályozott 20-40% közötti éves kamattal elkezdik kamatozni. Mondjuk 10milliónál az 4 millió éves kamat, havi 300.000,- Ft!!! Nem hogy segítenének szerencsételeneken, gondoskodnak róla, hogy aki megcsúszik az veszítse el a lakását. A végrehajtási visszaélésekről nembeszélve.

Az új lépcső pár napja vált tisztává. A bankok gyönyörű márványborítású ügyfélfogadó irodái, bankfiókjai marketing költsége mellett alig merem elhinni, hogy mentőöv kell nekik, szerény 600.000.000.000,- Ft. Az állam természetesen segít, és a kisember máris elvesztette a fizetésének egy részét. Tehát a bank nem elég hogy durva kamatozással sanyargat, még azt is bűnteti, akinek esélye sincsen felvenni bármilyen hitelt, csak a folyószámláján lévő kis fizetésének lassan egész számokban mérhető százalékát folyószámlavezetés, banki tranzakció, készpénzfelvétel jogcímén egyszerűen lenyelik.

Az állam segít

Tehát az állam segít. Nem a hétköznapi emberen, aki talán talpra tudna állni, hanem a bankokon, amelyek külföldi tulajdonban vannak. Köszi Magyarország ez a legújabb?

De én nem olyan ember vagyok, aki csak lehúzó dolgokat ír...

Ha ténlyeg válság van, akkor segítsen az állam az állampolgáron, ne azon aki Ferrari-t vesz, mert kockáztat. Azon aki fehéren dolgozik, mindent megtesz, hogy két gyerekét normális körülmények között nevelje. Most tőlük vesz el!

Hogy a kecske káposzta történet teljesüljön, adja ezt a pénzt az állam azoknak, akik a bankok felé lakásvásárlási hitellel tartoznak. A bank úgysem jutna a pénzéhez, mert válságban hiába akar ingatlant árverezni. A kisember tartozása megszűnne. Lenyelné a békát, hogy ő érte van, hogy nincsen 13 havi fizetése, vagy a cége visszafogja a kiadásokat az új adók miatt. A bank pedig kapna pénzt.

Persze az állam kérne cserébe valamit, közmunkát, tulajdonjogot, valamit azt már nem tudom, csak azt hogyha ez így lenne, én is lenyelném a békát.

2 komment

Címkék: ingatlan segítség magyarország bank hitel válság lakás állam adó erkölcstelen

A bejegyzés trackback címe:

https://bankidolog.blog.hu/api/trackback/id/tr93756672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szam42 (törölt) 2008.11.08. 21:10:25

Erre már csak egy pártot kell alapítani, és jöhet egy újabb nagy kísérlet, de szerintem inkább ne szánjunk rá újabb 50 évet, hogy kiderüljön, bejön-e.
süti beállítások módosítása